5 Tips voor jouw Smart Home

Om het dagelijks leven in huis gemakkelijker te maken is het een slim om de keuze te maken voor een Smart Home. Maar het vinden van een startpunt voor een Smart Home is soms best lastig. Een Smart Home is een platform waarmee jouw Smart Living wordt gerealiseerd.

Doordat er veel verschillende aanbieders zijn voor Smart Home producten, is het soms best lastig waar je iets moet bestellen. Ook omdat je niet 5 apps wilt gebruiken voor alle verschillende apparaten in huis.

Voordat je begint met de aanschaf van Smart Home producten is het belangrijk waarom je deze producten wilt aanschaffen. Wanneer je dit weet kun je producten proberen te koppelen aan je wensen en zien of dit past in je leefritme.

In dit blog geef ik 5 tips om je op weg te helpen met de aanschaf van je Smart Home producten.

Tip 1: Circle of Living

Gedurende de dag zijn er veel dingen die we de gedurende dag bewust en onbewust uitvoeren. Zo hebben we allemaal ons eigen leefritme waarin bepaalde patronen worden gevolgd die ons dagelijks leven vormgeven. Dit patroon noem je ook wel jouw Circle of Living. Wanneer je single bent en je bent veel aan het werk buiten de deur is het leven een stuk anders dan wanneer je een gezin hebt, dit is dus voor iedereen anders.

Om te kijken wat je zou helpen zou je aan deze voorbeelden kunnen denken:

  • Hoe sta je s ochtends op en kan Smart Home je ergens bij helpen, denk aan koffiezetapparaat voorverwarmen.
  • Blijven de lichten vaak aanstaan als je van huis bent?
  • Sta je vaak met volle handen en zou je liever geen knop gebruiken voor de lichten in huis?
  • Als je s avonds thuis komt in het donker, vind je het fijn om een lampje aan te hebben?

Tip 2: Automatiseren

Wanneer je informatie hebt verzameld over je Circle of Living, kijk dan eens of je wens te realiseren en te automatiseren is. Het wordt immers pas echt slim wanneer je Smart Home automatisch is ingesteld, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Slimme WC-verlichting.
  • Slimme afzuigventilatie, om frisse lucht in huis te krijgen.
  • Gordijnen of screens laten sluiten bij felle zon of specifieke temperatuur.

Dit zijn enkele voorbeelden die je kunt gebruiken om je Smart Home te personaliseren.

Tip 3: Bediening

Om te kunnen genieten van de voordelen van Smart Home apparaten kost dat even tijd. Het zit natuurlijk nog in je systeem om zelf het licht aan te maken wanneer je binnenkomt. Wanneer het nog niet werkt zoals je zou willen is het belangrijk om het simpel te houden, zodat je het wel nog handmatig kan doen.

Tip 4: Scenario’s

Wanneer je je huis Smart probeert te maken denk je vaak aan losse dingen, maar je moet gaan denken in scenario’s. Dit maakt het een stuk fijner om een bepaalde situatie te creëren zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen. Denk aan koken; Lamp aan, Afzuigkap aan, Muziek aan. Maar dit kunnen ook andere scenario’s zijn waar je gebruik van wilt maken. Deze scenario’s kun je instellen door een bepaalde commando daar aan te koppelen, zoals: Ik ga koken, Ik ga werken, Ik ga tv kijken. Zo kun je alles instellen op de manier hoe jij dat fijn zou vinden.

Tip 5: Verbindingen

Een van de vele voordelen van een Smart Home is dat je gebruik maakt van alle faciliteiten. Door dit slim met elkaar te verbinden ontstaan nieuwe en fijne functies in huis. Kijk dus naar de mogelijkheden om bestaande faciliteiten met elkaar te verbinden en zo slimmere functies in je Smart Home te creëren.

Gerelateerde artikelen

Related Articles