Free Porn
xbporn

5 wandeltips voor een lange wandeling

Wanneer je op vakantie bent is er niks zo lekker om een goede wandeling te maken door de omgeving. Het maakt niet uit of je nu in het buitenland zit of in Nederland. Het is altijd leuk om de omgeving te leren kennen en lekker in beweging te zijn. Omdat de wandelingen vaak gaan over een hele hoop kilometers is het soms lastig om je daarop voor te bereiden. Daarom geef ik in dit blog 5 wandeltips om een lange wandeling goed voor te bereiden.

Opbouwen

Wanneer je gaat beginnen met wandelen is het belangrijk dat je dit langzaam opbouwt. Probeer niet in een keer 10 kilometer te wandelen, maar start met een aantal keer in de week een half uurtje. Dit is goed op te bouwen door dit elke week met een kwartier te verhogen. Zo maak je niet te grote sprongen en kun je makkelijk de afstand aanpassen die je hebt gelopen.

Wandelen kun je een stuk makkelijker maken door hier een gewoonte van te maken. Maak bijvoorbeeld een wandeling voor je naar het werk gaat, of loop richting het station in de ochtend. Zo maak je de drempel naar enige tijd een stuk lager om in beweging te blijven, en wordt de kans op een blessure een stuk lager.

Rust nemen

Op tijd rust nemen is essentieel voor het opbouwen naar lange afstandswandelingen. Dit geldt zowel voor tijdens het wandelen als daarna. Wanneer je 5 kilometer wandelt is dit natuurlijk niet van toepassing, maar vanaf een afstand rond de 10 kilometer is het slim om zo nu en dan even te gaan zitten. Een pauze hoeft niet lang te duren, pak even iets te eten en drinken en wandel daarna weer verder.
Ook is het niet slim om bij de trainingsfase meteen 3 dagen achter elkaar 20 kilometer te lopen. Dit zul je aan het begin niet meteen aan je lichaam voelen, maar op den duur krijg je daar vervelende blessures door.

Eten en drinken

Wanneer je een lange wandeling gaat maken is het belangrijk om voldoende eten en drinken mee te nemen. Hydrateren is iets wat je niet moet onderschatten bij het wandelen om een wandeling goed uit te kunnen lopen.
Naast drinken is het ook altijd handig om een klein beetje eten mee te nemen. De vuistregel die ik altijd aanhoudt is iets kleins mee nemen per 5 kilometer die ik wil gaan lopen.

Wandeluitrusting

Goede schoenen zijn super belangrijk wanneer je gaat wandelen. Voordat je wandelschoenen uitzoekt is het belangrijk dat je weet op wat voor een terrein je wilt gaan lopen. Ga je vaak in Nederland lopen, of door de bergen in het bos? Er zit veel verschil in de soorten schoenen en dit kan het lopen een stuk aangenamer maken.

Naast goede schoenen is een rugzak of buidel erg handig om mee te nemen. Hier kun je het eten en drinken in doen, en daarnaast is in Nederland een regenjack niet verkeerd om mee te nemen. Voorkomen is beter dan genezen zeg ik altijd.

Alleen of samen

Het is natuurlijk je persoonlijke voorkeur wat je fijner vindt. Zo kun je het fijn vinden om alleen te lopen of samen met een vriend of vriendin. Mijn persoonlijke voorkeur is bij een kort stukje wandelen om alleen te gaan. Dan kan ik even muziek luisteren en mijn hoofd leeg maken. In het weekend ga ik vaak met vrienden om bij te kletsen en weer even lekker in de natuur te zijn.

Gerelateerde artikelen

Related Articles