De juiste loungebank kies je zo!

Als je van plan bent om een nieuwe loungebank te kopen, maar weet je nog niet zo goed welke? Dan is het slim om rekening te houden met een aantal zaken. In dit blog gaan we daar wat dieper op in om deze keuze wat overzichtelijker te maken.

Onderhoud

Wanneer je bijna nooit thuis bent en weinig tijd hebt om even uit te rusten. Is het logisch om geen zin te hebben in het schoonmaken of onderhouden van je loungeset. Je kunt kiezen voor een materiaal die niet veel onderhoud vereist. Wanneer je het leuk vind om in de tuin aan de gang te gaan zou ik alle deuren op een kier houden.
RVS of aluminium loungesets zijn vrijwel onderhoudsvrij. Wanneer je kussens erop hebt liggen die je elke keer naar binnen moet halen, is het ook een optie om voor all weather kussens te gaan. Deze mogen nat worden en zijn binnen twee uur droog om er weer gebruik van te maken.

Voordelen

Als je een tuinbank wilt gaan aanschaffen, moet je eerst alle wensen op een rijtje zetten. Aan de hand van deze wensen en behoeften kun je op zoek gaan naar de geschikte loungebank.
Een groot voordeel aan een loungebank is dat het ongekend comfortabel is. Het is zo comfortabel omdat je goede kussens erop kan leggen waar je helemaal in zakt en tot rust kan komen.

Ruimte

De plaatsing van de bank is erg belangrijk om over na te denken voordat je de bank aan gaat schaffen. Doordat een loungebank vaak een hoek heeft heeft de bank weinig ruimte nodig om hem te plaatsen. Dit maakt het eenvoudig om te kijken naar de afmetingen en ruimte die je daarvoor nodig hebt.

Nadelen

Wanneer je een hoekbank in de tuin neer wilt zetten zijn er ook nadelen waar je rekening mee moet houden. Vaak is een loungebank niet groot genoeg voor alle gezinsleden. Vaak is een loungebank voor 2 a 3 personen geschikt, dus wanneer je met het hele gezin in de tuin wilt zitten wordt dit schuiven met stoelen uit andere zitgedeeltes.
De bank moet op een effen ondergrond. Dit komt doordat de banken vaak enig gewicht bevatten en wanneer deze niet recht op de grond staat gaat het gebruiksgemak en comfort achteruit.

Kleuren

Als je een loungebank in de tuin hebt staan, valt de bank direct goed op. Dit komt door de afmetingen van de bank. Doordat de bank goed opvalt is het belangrijk om te kijken naar een design die helemaal naar wens is. Daarom raadt ik aan goed over de kleuren na te denken om zo een goede keuze hierin te maken. De kleur van het materiaal telt hieraan mee, maar ook de kussens en accessoir die erop komt te liggen. De kleuren die je gebruikt liggen aan de kleuren die je gebruikt in de tuin.

Investering

Wanneer je al een klein idee hebt van de soort loungebank die je wilt aanschaffen is het belangrijk om een keuze te gaan maken. Daarbij is het natuurlijk van belang om naar de prijs van de bank te kijken. Het is van belang voor de kwaliteit van de bank en zo hoef je de komende jaren geen nieuwe bank meer aan te schaffen.

Gerelateerde artikelen

Related Articles