De leukste woonaccessoires voor thuis

Om van je huis een echte thuis te maken willen we allemaal. Een fijne plek waar je na een drukke dag studeren, werken of met de kinderen lekker tot rust kan komen. Woonaccessoires zijn hiervoor enorm belangrijk, door je huis te decoreren maak je het namelijk persoonlijk. Een plek die past bij je persoonlijkheid, smaak en tijd van het jaar. Het leuke aan woonaccessoires is ook dat je makkelijk een andere sfeer kan creëren en dit per seizoen kan afwisselen.

Hoe je de juiste sfeer voor je huis bepaalt, met de juiste woonaccessoires en hoe je ze combineert. Geven we in dit blog een aantal tips om je hiermee van start te helpen.

Basis woonaccessoires

Er zijn een aantal woonaccessoires die in geen enkel interieur mogen ontbreken. Denk hierbij aan kussens, kleedjes, kaarsen en planten. Leg een lekker warm kleed met een aantal kussentjes op de bank of stoelen en mix ze met verschillende kleuren, groottes en designs. Je kunt de kleuren afwisselen om telkens 2 kussens een bepaalde kleur te geven. Zo maak je het niet te druk en wordt het ook niet saai.

Twee andere accessoires waar je een basis voor je thuis mee creëert zijn kaarsen en planten. Kaarsen brengen de sfeer en warmte in je interieur, zelfs op een regenachtige dag kun je ze overdag aanzetten. Zet meerdere kaarsen met verschillende hoogten bij elkaar en koop een lekkere geurkaars om een heerlijke geur in het huis te creëren.

Planten zorgen voor een natuurlijke basis in huis en passen in elke woonstijl. Je kunt hier ook iets alternatiefs voor kiezen in plaats van een bloempot met groene plant.

Woonaccessoires combineren

Heb je leuke decoraties in huis, maar vind je het lastig om deze met elkaar te combineren? Zet ze dan neer in groepjes. Het leuke aan accessoires is dat je overal iets neer kunt zetten en bijvoorbeeld niet de hele vensterbank vol zet.
Wanneer je het in groepjes neerzet is het belangrijk om te kijken of de kleuren bij elkaar passen en de accessoires van elkaar verschillen.

Materialen

Sfeer creëren met decoraties doe je in in het huis door verschillende materialen met elkaar te combineren. Probeer glazen en metaal te combineren met iets van hout om het zo een geheel te maken. Soms is het even zoeken naar de juiste combinatie, maar wanneer je dit gevonden hebt is dit dubbel zo leuk.

Als je items van verschillende materialen bij elkaar zet, speel dan ook met de hoogte. Er mag hier een best groot verschil in zitten. Een leuke en makkelijke manier om hoogte te creëren is door een glazen vaas te vullen met droogbloemen of met takken.

Afsluiting

Mocht het na enige tijd niet meer naar je zin zijn. Zet het dan op een andere manier neer of koop er iets nieuws bij. Dit zorgt ervoor dat het divers blijft en dan je elke dag blij bent om weer thuis te komen.

Gerelateerde artikelen

Related Articles