Free Porn
xbporn

De meest essentiële onderdelen van de motoruitrusting

Motorrijden is een hobby van velen. Bij deze hobby is niet alleen de motor zelf relevant, maar ook de motorkleding. Deze bepalen niet alleen hoe je eruit ziet op je stalen ros, maar voor een groot deel ook je veiligheid. Welke onderdelen van de outfit zijn essentieel om te kopen bij een motorkleding outlet en waarom?

De motorhelm

Het enige verplichte onderdeel van de motoruitrusting in Nederland is de helm. De helm biedt bescherming aan het hoofd bij een eventuele val. Daarnaast beschermt het vizier de ogen tegen de wind, insecten en stof. Een helm is in diverse modellen te verkrijgen, waarvan de systeemhelm en de integraalhelm de bekendste zijn. Het belangrijkste aspect van een helm is dat hij goed past. Te veel ruimte in de helm kan bij een val leiden tot schade. Pas daarom altijd een aantal verschillende modellen en kies degene die het best zit.

Het motorpak

Het motorpak bestaat uit een jas en een broek. De kleding kan van leer zijn of van textiel. Beide zijn waterdicht en beschikken over beschermingsstukken in de rug, de schouders, de ellebogen en de knieën. De keuze voor leer of textiel is persoonlijk. Leer sluit over het algemeen beter aan en zit dus strakker. Textiel valt ruimer en geeft daardoor meer bewegingsruimte. Qua veiligheid is er geen verschil tussen leer en textiel. Ook hier geldt, maak jouw keuze op basis van comfort. Vergeet niet om tijdens het passen op een motor te gaan zitten, want dan zit de kleding op diverse plaatsen een stuk strakker dan wanneer je rechtop blijft staan. Zo kun je erachter komen dat die ene mooie broek toch eigenlijk net te strak zit bij de knieën. Een ander model kan dan het verschil maken.

Schoeisel en handschoenen

Tot slot zijn er nog de handschoenen en de laarzen of schoenen. Motorlaarzen zijn van een stug materiaal gemaakt wat ervoor zorgt dat de voeten optimaal beschermd zijn. Ook motorschoenen zijn van een hoog model zodat de enkels altijd bedekt zijn. Het schoeisel is tenminste aan de linkerkant voorzien van extra versteviging bovenop de voet, op de plek waar jouw voet de koppeling zal aantikken bij het schakelen. Motorhandschoenen zijn eveneens van groot belang. Ze beschermen de handen niet alleen bij een val, maar tevens tijdens het gewone rijden, bijvoorbeeld tegen opspattende steentjes.

Klaar voor de start!

Wanneer je jouw motoruitrusting bij elkaar zoekt, begin dan bij een helm. Een broek en jas worden zeer aangeraden. Als je het echt goed wilt doen, zorg je eveneens voor geschikt motorschoeisel en handschoenen. Klaar om veilig de weg op te gaan!

Gerelateerde artikelen

Related Articles