test

Dit zijn de kindermode trens van 2022

Modetrends zijn niet enkel voorbehouden aan volwassenen, ook de kindermode blijft zich volop ontwikkelen. Deels aansluitend op volwassenmode, maar dan met een eigen, speelse uitstraling. Ben je nieuwsgierig naar de kindermode trends van 2022? In dit artikel zetten we ze voor je op een rij!

1. Pasteltinten

Eigenlijk is deze trend al jarenlang een groot succes: frisse, maar zachte pasteltinten vormen de overhand in de kindermode. Zowel voor meisjes al voor jongens. Denk aan fijne kleuren zoals mintgroen, lichtoranje en lilapaars. In vrijwel ieder kledingstuk zie je dit kleurenschema terug: van sneakers tot aan vesten, van broeken tot aan petten. Color blocking is ook terug te zien in deze trend. Verschillende vlakken in diverse kleuren worden in dat geval gecombineerd in één kledingstuk.

2. Denim

Denim is natuurlijk ook al jaren een succes, maar in deze trend wordt er nét iets anders dan anders mee omgegaan. Je kan deze trend dan ook wel ‘creatief denim’ noemen. Je ziet in 2022 namelijk allerlei verschillende wassingen, bleekmethodes, tie dye technieken en bovenal véél patchwork. Dit uit zich in stoere kinderkleding, waaronder stoere jasjes en jeans gemaakt van verschillende stukken en kleuren spijkerstof. Ook wat pasvorm betreft is de keuze reuze. High waist, flared, skinny, alles kan tegenwoordig.

3. Comfortabel

Kinderen horen zich vrij te voelen in hun kleding. Zowel letterlijk al figuurlijk. Een kind moet kunnen rennen, springen, dansen en spelen. Deze trend past daar helemaal bij. Zachte, comfortabele joggingpakken in frisse pastelkleuren en moderne prints. Zo’n joggingpak is tegenwoordig niet meer enkel bestemd voor een chillsessie op de bank, maar is ook representatief voor een schooldag. Combineer ze met stoere sneakers of boots, een mooie tas of pet, en de outfit is helemaal af.

4. Duurzaam

Ook in de kindermode speelt duurzaamheid een rol. Dit zie je terug in het gebruik van duurzame(re) stoffen, maar ook in allerlei initiatieven om kleding die niet meer gedragen wordt weer in te ruilen bij de verkoper. Niet zo gek: het maken van duurzame keuzes, heeft immers invloed op de toekomst van je eigen kroost. En, bovendien geldt ‘jong geleerd, is oud gedaan’.

Gerelateerde artikelen

Related Articles