test

Leuke vakantiebestemmingen in Spanje!

Spanje is een land die veel bezocht wordt door Nederlandse toeristen. Dit is natuurlijk vanzelfsprekend met de cultuurrijke steden, eilanden en het mooie binnenland. Wanneer je in het land komt heb je meteen zin om iets over het Zuid-Europese land te ontdekken. In dit blog gaan we dieper in op de vakantiebestemmingen in Spanje voor jouw eerstvolgende vakantie.

Puerto del Carmen

Spanje wordt veel bezocht door de zuidelijke ligging van de Canarische Eilanden. Hier is het namelijk ook aangenaam om naartoe te gaan in de winter. De reden van Puerto del Carmen heeft te maken met de ligging van de plaats. Het is het kloppende hart van het eiland en heeft veel te bieden. Het vissersdorpje bestaat uit meerdere delen. Zo is er een 6,5 kilometer lange boulevard met een fijn zandstrand.

Malaga

Malaga heeft een historisch centrum wat niet heel erg groot is. Zo wandel je van de ene naar de andere kant in 15-20 minuten. Zo zal je niet uitgekeken raken van de kathedraal en Picasso Museum. Wanneer je van wandelen houdt kun je ervoor kiezen een klim te maken naar de Castillo de Gibralfaro. Vanuit deze locatie heb je een prachtig uitzicht over het oude centrum. Naast de mooie stad is het een mooie bestemming die goed gelegen is voor tripjes naar andere mooie plekken aan de Costa del Sol.

Ibiza

Het is het feesteiland van de wereld en een eiland waar Nederlanders geen genoeg van kunnen krijgen, Ibiza. Naast de uitgaansgelegenheden biedt het ook de kans aan mensen die de cultuur willen proeven. Zo heb je in Ibiza-Stad het oude centrum Dalt Villa. Het is een van de best bewaarde middeleeuwse plekken aan de middellandse zee. Wanneer je op ontdekkingstocht gaat kom je langs mooie straatjes en leuke terrasjes.

Valencia

Een veel bezochte vakantiebestemming blijft Valencia. De contrasten van het oude centrum en het moderne Ciudad de las Artes y Ciencias. Sinds de komst van dit gebouw in 2009 is de stad enorm gegroeid qua populariteit. In het oude centrum zal je enorm veel bezienswaardigheden vinden en prachtige street art. Wanneer je een rondje hebt gelopen door de stad kun je neerploffen op een terrasje voor een bord paella met kip en konijn, een van de specialiteiten. Omdat de stad is gelegen aan een strand wordt het nooit als te heet ervaren.

Nerja

Wanneer je de drukbezochte badplaatsen wilt vermijden, maar wel graag aan de Costa del Sol verblijft, zit je goed in Nerja. Het charmante vissersdorpje heeft ondanks het toegenomen toerisme het authentieke karakter weten te behouden.

Het historische centrum is een aaneenschakeling van smalle straten en witte huisjes. In deze straatjes vind je o.a de 17e-eeuwse kerk El Salvador. Een mooie plek bij het plaatsje is de Balcón de Europa. Vanaf de 23 meter hoge boulevard heb je een prachtig uitzicht over de kustlijn.

Gerelateerde artikelen

Related Articles