Leukste vakantieparken in Nederland

Vakantie in het buitenland komt soms even niet goed uit. Gelukkig is dat in Nederland geen probleem, want er zijn genoeg leuke vakantiebestemmingen waar zowel de kinderen als ouders het naar hun zin hebben. Daarom plaats ik hierbij in dit blog de leukste vakantieparken in Nederland om lekker tot rust te komen met het gezin.

Efteling Bosrijk

Een dagje Efteling is altijd leuk om te doen met het gezin. Maar wat veel mensen niet weten is dat je ook kunt overnachten bij de Efteling in het park Efteling Bosrijk dat midden in het bos ligt. Het leuke aan dit vakantiepark is dat de sprookjesfiguren lopen door het bos om de sprookjessfeer tot leven te brengen. Een extra voordeel aan het vakantiepark is dat je een half uurtje het park in mag, wat extra fijn is met drukke dagen.

Center Parcs

Wanneer je met het gezin ergens naartoe wilt gaan is het ook een goede optie om in Nederland naar Center Parcs te gaan. Ten eerste staat Center Parcs natuurlijk bekend om de zwembaden die ze bij ieder park hebben, maar ze hebben ook een animatieprogramma voor de kinderen.

Dierenbos

Wanneer je kinderen houden van dieren is het een goede optie om naar het Dierenbos te gaan. In het park zijn er allemaal kleine dierenparkjes waar de kinderen de dieren mogen aaien. In de huizen zit een infrarood sauna en hottub, maar je kunt er ook voor kiezen om in een boomhut te slapen.

Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Een pretpark is altijd leuk voor kinderen. Met een verblijf in het vakantiepark bij Slagharen zit je op afstand van het pretpark, waar je gratis toegang tot krijgt. Daarnaast is er een groot waterpark waar de kinderen zich vermaken en het leuk is om te overnachten.

FarmCamps

Wanneer je denkt aan vakantie is slapen bij een boer niet het eerste waar je aan denkt. Het is toch een echte aanrader. FarmCamps heeft verschillende vakantieparken in Nederland die worden aangestuurd door boeren. Wanneer je aankomt krijgen de kinderen een ‘boerenpaspoort’ waarin opdrachten staan die tijdens de vakantie uitgevoerd kunnen worden.

Roompot Weerterbergen

Op het vakantiepark Weerterbergen heb je een animatieteam met Koos Konijn. Bij dit vakantiepark heb je een zwemparadijs en een recreatiemeer. Er zijn een hele hoop verschillende huisjes waar je in kunt overnachten en er is bijvoorbeeld de mogelijkheid om te vissen aan het meer wat erbij ligt.

Beekse Bergen

Bij Beekse Bergen kun je voor je gevoel enorm dichtbij Afrika overnachten. Naast dat je op safari gaat in het park en veel dieren van dichtbij ziet, is er ook een vakantiepark. Je kunt er overnachten met je eigen caravan of camper, maar er is ook de mogelijkheid om te overnachten in de accommodaties. Naast het safaripark hebben ze ook een speelparadijs waar je gratis toegang tot krijgt wanneer je overnacht bij de Beekse Bergen.

Gerelateerde artikelen

Related Articles