Maak je tuin lenteklaar met deze tips

Nu de zon zich steeds meer laat zien en de temperatuur langzaam weer begint te stijgen, hopen we natuurlijk weer op een gezellige lente en zomeravonden op een lekker terras. De bloemen bloeien, snoeien de bomen en hagen. Maar dit is ook dé periode om nog even een lenteschoonmaak te houden. Daarom geven we in dit blog een aantal tips om je hiermee op weg te helpen.

1. De juiste schoonmaakmiddelen

Om ervoor te zorgen dat de tuinmeubelen er fris en schoon uitzien is het belangrijk om de juiste onderhoudsmiddelen te gebruiken. Met de juiste producten zien materialen zoals: hout er weer als nieuw uit. Goede producten zijn schoonmaakazijn, groene zeep en soda.

2. Vervang kussens

Wanneer je bent uitgekeken op de kussens die je in de tuin hebt staan kan het leuk zijn om nieuwe kussens aan te schaffen. Nieuwe kussens zorgen voor een nieuwe uitstraling, en je kunt kiezen tussen veel verschillende kleuren.

3. Leuke accessoires

Na een goede poetsbeurt van de tuinmeubelen is het tijd om accessoires toe te voegen. Dit kun je doen door sfeervolle lampjes op te hangen, bloempot, kaarsjes of schaal neer te zetten. De tuin geeft meteen een andere sfeer en bent zo een stapje dichter bij een lentetuin.

4. Vuurschaal

In de lente is het in de avonden vaak nog te koud om buiten te blijven zitten. Met een vuurschaal til je de temperatuur een stukje omhoog en kun je in de avond langer genieten. Naast de warmte is het ook gezellig om samen om de vuurschaal heen te zitten en marshmallows te eten.

5. Parasol

Nu het nog lekker is om in de zon te zitten zul je bijna een parasol vergeten. Op sommige lentedagen zal het al erg warm worden in de zon en kan het lekker zijn om wat schaduw te creëren. Met een parasol kun je van buiten genieten, maar ben je wel beschermd tegen de zon.

6. Onkruid

Dit is misschien de minst leuke taak van alle tips, onkruid verwijderen uit de tuin. De kans is groot dat er in de herfst en winter onkruid is ontstaan in het gras of tussen de tegels. Het is slim om vroeg te beginnen met het verwijderen, om de kans zo klein mogelijk te maken dat het onkruid extreem gaat groeien.

Gerelateerde artikelen

Related Articles