Voorbereidingen voor jouw perfect holiday!

De zomermaanden van 2022 gaan hand in hand met een heerlijke zomerse zon, ontzettend warme (maar lekkere) temperaturen, af en toe een verkoelende duik in het zwembad en waarschijnlijk barbecues en avonden tafelen met vrienden. Hoewel Nederland deze zomer niets te wensen overlaat, zoeken vele inwonenden toch nog een paar weken een vakantieland op. Italiaanse wijnen, Spaanse sangria, de mooiste steden in Portugal, of toch net Noorderlicht in Scandinavië? Of, misschien nog meer out-of-the-box; het bezoeken van een land buiten Europa! Welk land staat er voor jou op de planning dit jaar? Welk land het uiteindelijk ook wordt, het is goed om van tevoren de nodige voorbereidingen te treffen. We nemen je snel even mee in een aantal voorbereidende zaken die je niet moet vergeten!

Valuta & geld

Het is natuurlijk altijd verstandig om van tevoren te bekijken wat het betaalmiddel is in het land waar je naar op vakantie gaat. Valt het land onder de euro, of is het een vreemd valuta? En hoe kan je het best betalen in het desbetreffende land? Met cash, jouw bankpas, of heb je voor het land der bestemming misschien een creditcard nodig? Gelukkig zijn er voldoende websites online die je exact de juiste reisinformatie geven met betrekking tot de juiste betaalmiddelen!

Vaccinaties & visum

Vooral in de landen buiten Europa is het goed om uit te zoeken of er eventueel vaccinaties nodig zijn voor wanneer je het land bezoekt. Zo is het in Indonesië bijvoorbeeld verstandig om een tetanus prik te nemen; dit is een prik tegen hondsdolheid (wat kan worden verspreid door wilde honden en apen). Daarnaast heb je in veel landen ook een hepatitis A of B of allebei nodig, en is het in veel landen verstandig om je DTP-prik opnieuw te laten vaccineren!

Naast de vaccinaties, is het voor landen buiten Europa af en toe nodig om een visum te regelen; bekijk goed van tevoren wat hierin de regels zijn!

Corona

Oeps, misschien heb je er al een tijdje niet bij stilgestaan, maar corona is still a thing… En in sommige landen zijn de regels nog net iets scherper dan in Nederland, dus waar je ook heen gaat, check van tevoren altijd even of er nog in reis-maatregelen of beperkingen gelden voor het land waar jij van de zon, cultuur en landschappen zal gaan genieten! Er bestaat een fijne app waar je alles in één oogopslag kan zien, en ook op veel websites vind je de belangrijkste informatie! 

Gerelateerde artikelen

Related Articles