Free Porn
xbporn

Wel of geen bruidssluier op je bruiloft?

Het dragen van de bruidssluier wordt traditioneel door de bruid gedaan om haar gezicht te verbergen wanneer ze naar het altaar loopt. Zodra het jawoord is gegeven mag de sluier omhoog voor de kus. Het is een bijzondere en oude traditie die eigenlijk nog weinig voorkomt, maar er zijn ook nog genoeg redenen om het wel te dragen. Voor sommige bruiden is een sluier onmisbaar en anderen vinden het niet passen bij hun jurk. Of je wel of geen sluier moet dragen is niet meer echt een kwestie van moeten, maar meer of het bij je past. In dit artikel hebben we antwoorden verzameld op de vraag of je wel of geen bruidssluier zou kunnen kiezen.

Tradities

Trouwen draait om het naleven van allerlei tradities. Sommigen worden niet heel nauw meer nagestreven en anderen zullen we nooit zien verdwijnen, zoals het bruidsboeket. Maar goed, hoe zit het dan met de sluier?

Voordelen van een sluier

Als je van tradities houdt, dan is een bruidsluiers misschien juist wel helemaal jouw ding om mee naar het altaar te lopen. Het geeft een romantische en mysterieuze indruk en het staat vaak ontzettend mooi bij de trouwjurk. Heb je een fotograaf ingehuurd, dan geeft het dragen van een bruidssluier ook nog eens romantische foto’s. Traditie of niet: het is ook gebruikelijk om de sluier dus meer als accessoire te gebruiken. Tot slot is je trouwdag misschien wel de enige dag in je leven dat je je een bruidssluier kunt dragen zonder dat het raar is.

Nadelen van een sluier

Het is duidelijk dat er ook steeds meer bruiden zijn die de sluier achterwege laten. Het is namelijk wel onhandig om een paar meter stof achter je aan te hebben slepen, zeker wanneer je tijdens je huwelijk veel buiten bent. Ook kan het zijn dat je meer van een moderne bruidslook houdt en dan past de sluier daar niet echt bij.

Gerelateerde artikelen

Related Articles