Zo ga je onbezorgt op vakantie!

Het is bijna zo ver, je gaat op vakantie. Maar vaak stel je vantevoren jezelf de vraag, wat moet ik nu allemaal mee nemen? Er is namelijk niks zo vervelend, dan aankomen op de camping en ineens er achter komen dat je je portemonnee bent vergeten. Een tandenborstel of shampoo is achteraf nog wel te koop bij de locale supermarkt. Om dit de volgende keer bij jou te voorkomen geven we in dit blog een aantal handige reminders zodat je zeker weet dat je alles hebt ingepakt de eerstvolgende keer dat je op vakantie gaat.

Reis je met de auto?

Wanneer je met de auto gaat reizen is het belangrijk om van te voren onderzoek te doen. Want wanneer je bijvoorbeeld door Zwitserland, Oostenrijk en/of Slovenië reist heb je een vignet nodig. Een vignet voor Zwitserland en Oostenrijk kun je aanschaffen bij de ANWB, maar reis je bijvoorbeeld door Slovenië? Dan kun je deze pas kopen wanneer je over de grens bent.
Naast een vignet heb je in andere landen verplicht om twee alcoholtesten aan boord in de auto te hebben. Voor steden als Parijs en Lyon geldt dan weer dat je een milieusticker op de auto moet hebben geplakt.
Daarnaast moet je het kentekenbewijs, groene kaart en rijbewijs natuurlijk niet vergeten. Mocht je tijdens de reis gps verliezen is een landkaart ook nog altijd handig.

Reisdocumenten

Wanneer je aankomt bij de camping is het fijn om de reisdocumenten op zak te hebben. Ze kunnen vaak de documenten wel terugvinden in het systeem maar het scheelt vaak een hoop gebarentaal om dit van te voren mee te nemen in de auto. Mocht je een verzekering hebben voor in het buitenland is het slim om het pasje daarvan mee te nemen. Hier staat vaak een nummer op die je moet bellen wanneer je onderweg bent.

Onderweg

Wanneer je een lange rit gaat maken is het fijn om onderweg wat spullen mee te hebben voor wanneer je het nodig kan hebben. Je kunt hierbij denken aan eten en drinken, zakjes, papier en baby wipes. Maak ook van te voren een playlist van de nummers die je erg leuk vindt om naar te luisteren. En een tip; maak de playlist lang genoeg. Mocht je kinderen hebben zijn er een hele hoop apps waarmee ze op de achterbank kunnen vermaken.

Gezondheid

Wanneer je lang onderweg bent is het belangrijk dat je de juiste zaken bij je hebt als het gaat om medische spullen. Denk bijvoorbeeld aan schoon water, EHBO kit, pincet en tekentang. Wanneer er dan iets mis gaat heb je de mogelijkheid om het zelf op te lossen en hoef je bijvoorbeeld niet naar de eerste hulp.

Op de camping

Wanneer je op de camping bent aangekomen is het belangrijk dat je alle spullen hebt meegenomen voor de tent, caravan of stacaravan. Denk bijvoorbeeld aan handdoeken, theedoeken, wasmiddel en schone lakens. Bij sommige campings wordt dit van te voren aangeboden, maar dit is niet altijd het geval.

Gerelateerde artikelen

Related Articles