Zo kies je de geschikte beveiligingscamera

Wanneer je graag een beveiligd gevoel wil hebben op je werk of als je thuis bent. Is het een goed idee om te kijken naar beveiligingscamera’s. Ze zorgen ervoor dat je altijd op de hoogte bent als er iemand in je huis komt en voorkomt inbraken.
Het is alleen niet altijd even makkelijk om te kijken wat voor beveiligingscamera je moet aanschaffen dus heb ik in dit artikel een aantal punten waar je naar kunt kijken voordat je een beveiligingscamera aanschaft.

Stel een doel

Als je hebt besloten om een beveiligingscamera aan te schaffen is het slim om te bedenken voor welk doel je de camera wilt kopen. Wil je toezicht houden? Bezittingen bewaken? Afschrikkende werking? Als je toezicht wilt houden voor een bedrijf is het belangrijk dat je een beveiligingscamera aanschaft met een hoge resolutie.
Wanneer je bezittingen wilt bewaken is het handig om een bewakingscamera met bewegingsdetectie of gezichtsherkenning aan te schaffen.
Als je een afschrikkend effect wil bereiken kun je er ook voor kiezen om een bullet camera aan te schaffen. Je kunt ook kiezen voor een dummy, dit is een nepcamera die niet kan filmen maar wel op een echte camera lijkt.

Binnen of buiten?

Een binnencamera is heel anders dan wanneer je een buitencamera wilt aanschaffen. Binnencamera’s hoeven geen waterdichte behuizing te beschikken en de buitencamera’s moeten bestand zijn tegen de heftigste weersomstandigheden en in veel gevallen hebben ze nachtzicht nodig. Het is slim om bij een buitencamera te kijken welke temperaturen de camera aankan.

Type beveiligingscamera’s

Bij de aanschaf van een beveiligingscamera is het belangrijk dat je kijkt naar het type. Niks is zo vervelend dan er later achter komen dat de camera niet gekoppeld kan worden met de recorder.

CVI: wordt gezien als de sterkere variant van de analoog. De beelden bevatten geen vertragingen en verzenden videobeelden via een coaxkabel. De resoluties die te verkrijgen zijn liggen tussen de 720p en 4K.

IP: is een camera die werkt met Internet Protocol. Dit betekent dat deze camera uitsluitend via een netwerk kan functioneren. Met een IP beveiligingscamera kun je eenvoudig camerabeelden opnemen en bekijken via een smartphone of computer. IP camera’s vergen enige computerkennis en dit werkt met configuratie tools.

Wifi: Als je geen kabel wilt trekken en een sterk wifi signaal hebt. Kun je ook kiezen voor een wifi camera en hebben alleen stroom nodig om te werken.

SDI: heeft een gesloten systeem. De camera kan zonder interferentie van andere apparaten bediend worden. Elke SDI camera is direct verbonden met de recorder.

Analoog: is een ouder type beveiliging die is ingehaald door de bovenstaande typen, maar het werkt nog steeds prima.

Gerelateerde artikelen

Related Articles