Zo onderhoudt je jouw jacuzzi

Wanneer je een jacuzzi in de tuin hebt staan is het heerlijk om regelmatig even te ontspannen in de jacuzzi. Maar het onderhouden van een jacuzzi is erg belangrijk en kost best wel wat tijd. Wanneer je regelmatig je jacuzzi onderhoud zul je langer plezier hebben van je jacuzzi. Naast de langere levensduur zorgt dit er ook voor dat de jacuzzi langer optimaal blijft werken. In dit blog geven we een aantal tips om het onderhoud makkelijker wordt om bij te houden.

Afdekken van een jacuzzi

Een jacuzzi die buiten staat, krijgt te maken met veel verschillende weersomstandigheden. De meeste jacuzzi’s zijn ontworpen om ook in de winter buiten te laten staan, maar het is belangrijk dat er geen vuil water in terecht komt. Wanneer er viezigheid op de afdekking is gekomen kun je dit gemakkelijk afwassen en laten drogen in de buitenlucht. Naast het afdekken is het belangrijk dat je het water in de winter niet laat bevriezen. Veel jacuzzi’s hebben een stand waarbij de jacuzzi aangaat wanneer het water te koud wordt.

Filters

Filters zijn enorm belangrijk om schoon te houden. Het bijhouden van de filters kost niet veel werk en zorgt voor een langere levensduur van je jacuzzi. Wanneer je de jacuzzi regelmatig gebruikt kun je de filters het beste een keer per week even schoonmaken. Het is alleen even de filter eruit halen en schoonspoelen met water en terugplaatsen, zo gebeurd dus.

Water

Het verversen van het water hoeft maar een paar keer per jaar te gebeuren. Wanneer de filters niet goed worden bijgehouden is het wel van belang om dit vaker te doen. Dit doe je om vieze bacteriën eruit te houden en het waterkwaliteit te behouden.

Waterkwaliteit testen

Het is belangrijk om ook regelmatig de waterkwaliteit te testen. Gebruik hier speciale teststrips voor om de pH waarde en chloorgehalte te testen. Is dit niet meer op pijl? Zijn hier speciale tabletten voor om dit weer op pijl te brengen.

Afsluiting

Wanneer je een jacuzzi hebt aangeschaft is het belangrijk om deze vanaf het begin van de aanschaf goed te onderhouden. Dit zorgt ervoor dat je een mooi schone jacuzzi behoudt en de levensduur van de jacuzzi wordt behouden.

Gerelateerde artikelen

Related Articles