Free Porn
xbporn

Zo verminder je stress!

In de huidige samenleving is het soms lastig om stress even te vermijden of verminderen. Dit komt mede door het gebruik van de elektronische apparaten en de drukke agenda van tegenwoordig. Daarom zal ik in dit blog een aantal punten benoemen die stress kunnen verminderen.

Verminder schermtijd

Tegenwoordig zitten we de hele dag achter een scherm. Denk aan het werk achter de computer, telefoon als je thuiskomt en tv als je s’ avonds op de bank zit. Door schermtijd te verminderen kan je hoofd even tot rust komen zonder de hele tijd afleidingen te hebben. Probeer het apparaat uit te zetten en leg hem uit je zicht. Zo heb je ook minder snel de neiging om er naartoe te lopen en toch weer even te kijken.

Yoga

Yoga is al een hele tijd in opmars bezig. Je geest en lichaam ervaren rust en er is voor iedereen wel een geschikte yogastijl. Het is wel belangrijk om te weten welke stijl je wilt volgen want dan kun je gerichter zoeken naar een yogaschool of les die je online kunt volgen.

Gezond eten

Het is erg belangrijk om gezond te eten. Met gezonde voedingsstoffen kan je lichaam meer tot rust komen, omdat je hartslag dan niet extreem verhoogd met de vele suikers en zoute ingrediënten. Laat de koolhydraten wat meer aan de kant en pak gezonde groenten en fruit. Zo krijg je meteen je vitamines en mineralen binnen.

Relax

Ontspanning is enorm belangrijk voor ons lichaam om te herstellen van alle drukte, stress en inspanningen. Soms is het alleen best lastig om even helemaal te ontspannen, daarom raadt ik een sauna aan. Het is daar lekker warm en je spieren komen dan even helemaal tot rust. Wanneer je niet houdt van extreme warmte kun je er ook voor kiezen om een lichaamsmassage te nemen.

Natuur

Wanneer je buiten gaat wandelen of gewoon überhaupt al buiten bent heeft dat een positieve impact op je gezondheid en geluksgevoel. Probeer tijdens de pauze op het werk of in het weekend tijd te maken voor een kleine wandeling.

Mediteer

Wanneer mensen stress ervaren is dat vaak een aanleiding voor hen om een keer proberen te mediteren. Dagelijks hebben we duizenden gedachten die door ons hoofd heen gaan en het leegmaken van je hoofd werkt ontspannend en tijdens het mediteren word je bewust van alle gedachten en emoties.

Lezen

Wanneer je een boek leest is dat goed voor je geheugen, focus en concentratie. Als je leest, ben je gefocust en ontspannen tegelijk. Je vergeet even alles wat om je heen gebeurt.

Nachtrust

Als je s avonds een goede nachtrust hebt zorgt dit ervoor dat je emoties en leerstof van de dag goed kunt verwerken. Probeer daarom elke dag dezelfde tijd naar bed te gaan en de volgende dag op te staan. Dit zorgt ervoor dat je een goed ritme creëert en zal bijdragen aan je mentale gezondheid.

Gerelateerde artikelen

Related Articles