test

Zo zorg je voor meer naamsbekendheid voor je bedrijf!

Wanneer je net met je eigen bedrijf gestart bent, kan het lastig zijn nieuwe klanten te werven. Vaak weten ze nog niet van je bestaan, of weten ze niet goed wat je doet of hoe ze contact met je op kunnen nemen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om te zorgen voor meer naamsbekendheid, waardoor het aantal klanten ook sneller op zal lopen. hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

Bereik je potentiële klanten

Wil je meer naamsbekendheid, dan is het uiteraard belangrijk dat je mensen bereikt. Dit kun je op verschillende manieren doen, zowel offline als online. Online marketing is hierbij erg populair, omdat er veel mensen online aanwezig zijn. hierbij kun je denken aan adverteren op Facebook, Instagram, LinkedIn en TikTok, maar ook advertenties die op Google en andere websites te zien zijn. dit kan heel gericht op een bepaalde doelgroep, bijvoorbeeld mannen tussen de 20 en de 50 jaar. Zij zullen dan jouw advertentie zien, waarbij de kans groot is dat deze gedeeld wordt, of dat ze iemand anders taggen.

Offline genereren

Uiteraard kun je ook offline zorgen voor meer naamsbekendheid, bijvoorbeeld met drukwerk. Je zou posters op kunnen hangen of flyers bij andere winkels neer kunnen leggen als je daar toestemming voor hebt. wil je het groter aanpakken, dan zou je kunnen kiezen voor een billboard langs de weg of een poster bij een bushokje of station. Ook zou je kunnen denken aan het toevoegen van jouw bedrijfslogo op je auto of bus, of bijvoorbeeld je bakfiets als je die hebt. mensen die jou langs zien rijden worden vaak nieuwsgierig, en gaan dan toch op zoek naar je website. Op die manier kun jij dus heel simpel zorgen voor mogelijke nieuwe klanten.

Vind je posters en logo’s op auto’s maar niks, maar wil je offline wel iets doen aan je naamsbekendheid? Dan zijn visitekaartjes ook nog steeds een goede oplossing. Spreek je met iemand over je bedrijf, dan zou je deze mee kunnen geven. daarnaast is het ook een goed idee altijd een stapeltje bij je te hebben als je op vakantie gaat, of naar een congres of beurs toe gaat.

Blogs schrijven

Een andere goede vorm om te zorgen voor meer bezoekers en dus potentiële klanten, is door blogs op je website te plaatsen. deze schrijf je zelf, of laat je schrijven door iemand die daar verstand van heeft. Zorg ervoor dat het onderwerp van de blogs altijd relevant is aan jouw website. Heb je bijvoorbeeld een eigen autogarage, zorg er dan voor dat de blogs altijd over dit onderwerp gaat. Ook een gastblog schrijven voor een andere website kan je aan meer bezoekers helpen, omdat deze websites vaak veel volgers hebben.

 

Gerelateerde artikelen

Related Articles