test

Hiermee maak je jouw tuin zomerproof!

21 juni begint de zomer en niks is zo lekker om dan lekker in de tuin te gaan zitten en te kunnen ontspannen. Zeker na de corona crisis zijn we gewend om meer tijd thuis door te brengen en het is belangrijk dat je dit zonder zorgen kan gaan doen. Om je tuin zomerproof te maken geven we in dit blog een aantal tips om dit zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Comfort

Comfort is onmisbaar voor een zomerproof tuin. Of je nu lekker wilt gaan zitten, liggen of loungen, in de tuin moet het allemaal een optie zijn. Wanneer je een loungebank aanschaft en een bijzettafel hierbij zet kun je daar een heerlijk hoekje van maken waar je gedurende de dag kan genieten van een kop koffie en de zon. Naast een loungebank kun je er voor kiezen om een veranda te plaatsen. Hier kun je een eettafel onder zetten waar je kunt eten of samen met vrienden kan relaxen met een drankje. De tip is maak het jezelf zo comfortabel mogelijk met genoeg plek. Zo hoef je nooit te gaan schuiven en kun je iedereen gezellig uitnodigen.

Hangmat

Wanneer je lekker wilt gaan chillen in de tuin is een hangmat zeker een optie. Wanneer je in een hangmat ligt krijg je meteen vakantiegevoel en ze zijn er in allemaal verschillende kleuren en maten. Er zijn niet alleen hangmatten waar je in je eentje in kunt gaan liggen, maar ook voor twee personen.
Als je weinig ruimte hebt in de tuin kun je er ook voor kiezen om een hangstoel aan te schaffen. Het is hetzelfde principe als in een hangmat, maar dan om in te gaan zitten. Het fijne aan een hangstoel is dat het een stuk smaller is en je hoeft maar een gat te boren.

Planten

Bij een tuin horen natuurlijk planten. Of je nu een mooi gazon hebt of een betegelde tuin, planten breken het zicht en maken het een stuk gezelliger. De olijf is enorm populair in Nederland. De boompjes kom je veel tegen in de zuid Europese vakantielanden en dit zorgt ervoor dat je een vakantie sfeer creëert in je eigen tuin. Ondanks dat de olijf niet te nat wil worden, betekent dit niet dat hij bijna geen water nodig heeft.
De Festuca is een mooie grijsblauwe plant en staan enorm goed in een landelijke tuin. Wanneer je deze plaatst voor een zwarte tuin brengt dit mooi contrast. Het is wel belangrijk om in het voorjaar de oude grassen weg te knippen, zodat de planten mooi blijven, maar ook zonder onderhoudt red de plant het goed.

Meubels

Iedereen heeft in de tuin wel een plek waar je van de zon kunt gaan genieten. Of het nu een loungeset is of een tafel met een paar comfortabele tuinstoelen. Meubels in je tuin pimpen de tuin een beetje. Wat je veel tegenkomt in een tuin is een tuinbankje. Tuinbankjes zijn eenvoudig om in elkaar te zetten en zijn niet duur. Voor niet al te veel geld pimp je de tuin op met een extra zithoek.

Koken

Een buitenkeuken staat op een wensenlijst van veel mensen, het is ook erg fijn om lekker buiten te koken en eten in de tuin. Wanneer je gebruik maakt van een gasbarbecue hoef je nooit te wachten op de juiste temperatuur en kun je direct beginnen met het grillen van je groenten en vlees.

Gerelateerde artikelen

Related Articles